De 20 de ani pe Web

Romania, 1938. Nicolae Grogorescu, Pictor, aniversarea nasterii.  "Primavara".  Sc. B94.

Descoperiți acest site necomercial dedicat României, așa cum este ea arătată de câtre timbrele pe care le-a emis. Site-ul nu numai ca vă prezintă frumoase mărci romanești, dar încearcă sa le facă cunoscute celor care știu mai puține aceasta tară cultura ei originală, peisajele ei minunate și oamenii ei prietenoși. Veți putea găsi pe acest site pagini dedicate istoriei României, mărcilor ei tematice, istoriei ei poștale si multor alte subiecte.

Site-ul a fost gândit inițial pentru colecționarii începători, dar s-a îmbogățit în timp cu pagini de un nivel mai ridicat, ce descriu manipulările propagandistice și comerciale datorate unui regim totalitar ce a domnit timp de 45 de ani în Romania. Site-ul este parțial bilingv englez - român.

Romania, 1963. Muzeul satului, Bucuresti. casa din secolul 18, Ploiesti. Sc. 1590

Acest site este conceput si realizat pentru dvs., o persoana care dorește sa afle mai multe lucruri despre România și mărcile ei. El a fost creat și este adus în pemanență la zi de catre Victor Manta, un colecționar de marci poștale din Elveția.  Puteți beneficia de experiența lui, deoarece el a locuit multi ani in România și cunoaște bine cultura, limba, istoria și mărcile acestei țări, pe care le colectioneaza din copilarie. Domeniile sale de interes se refera la legaturile între imaginile arătate pe timbrele romanești și istoria frământata a poporului roman, precum și la arta romaneasca, cărora le consacră un numar important de pagini.

 Site-ul prezent a fost creat în anul 2001, atunci când filatelia românească nu era practic prezentă pe web. Primul obiectiv al autorului a fost să publice un extras cât mai larg din emisiunile de mărci poștale românești, pentru a atrage cât mai mulți cititori către colecționarea și prezentarea acestora. Acest obiectiv a fost în bună măsură atins, în special după expoziția mondială EFIRO 2008, unde autorul a prezentat într-un exponat toate site-urile mondiale consacrate mărcilor poștale românești. După aceea el s-a concentrat pe acoperirea unor domenii speciale, uneori foarte tehnice (precu supratiparele Bruxelles), alteori puțin acoperite de presa filatelică (colițele nedantelate, masacrul din Odesa, trișări, campioni sortiți uitării, etc.). Multe dintre articolele mai noi au fost publicate de autor și în presa scrisă românească și internațională.

Victor Manta este un fost membru al Asociatiei Filateliștilor Români, al Uniunii Asociatiilor Filatelice Elvetiene și al lui AIJP (Asociația Internațională a Jurnaliștilor Filatelici). În 1997 el a fondat PASIC (Paintings and Arts on Stamps Internet Club), care numără peste 800 de membri din 80 de țări, club care este afiliat din 1999 la American Topical Association (Asociația Americană a Colecționarilor Tematici). 
 

El este de asemeni fondatorul si Presedintele lui Philatelic Webmasters Organization  (Organizatia Webmasterilor Filatelici), cu peste 350 de membri. Această organizație luptă activ împotriva proliferării timbrelor poștale ilegale și excesive. Site-ul creat de Dl. Mantaintitulat Arts on Stamps (Arta pe timbre), a fost recompensat cu multe premii de prestigiu, printre care și cel al FIP (Federatia Internationala de Filatelie). De menționat că unele pagini ale acestui site, referitoare la pictură, au fost preluate de pe site-ul citat înainte.

În anul 2002 prezentul site a fost premiat de catre Federația Internationala de Filatelie, in cadrul expozitiei mondiale PhilaKorea in Seul. În noiembrie 2018 acest site a fost premiat cu medalia Vermeil la Italia 2018 International Exhibition, iar in 2019 a primit recompensa Large Vermeil în Bielorusia, la expozitia Belphila 2019.


Published: 24 iunie 2001. Revised: 19 mai 2020. 
Copyright © 2001 - 2020 by Victor Manta, Switzerland / USA. 
All rights reserved worldwide.
Site's Banner
Click the banner to visit the site